+ Meer informatie

Britse regering vordert subsidies terug van BAe

1 minuut leestijd

LONDEN — De Britse regering heeft vliegtuigbouwer British Aerospace (BAe) en autofabrikant Rover gevorderd in totaal 44,4 miljoen pond (ƒ 148 miljoen) aan staatssubsidies terug te betalen, zo heeft de Financial Times gisteren gemeld.

De twee maatschappijen hadden de subsidies in 1988 in de wacht gesleept toen BAe de Rover-autogroep van de staat overnam. Maar de Europese Commissie die toezicht houdt op oneerlijke concurrentie, bepaalde in juni dat de subsidies in strijd waren met de regels en droeg de Britse regering op de subsidies terug te vorderen.

BAe moet 33,4 miljoen pond terugbetalen die de kapitalisatie vormt van het uitstel dat BAe had gekregen om pas in maart dit jaar de overnamesom van 150 miljoen pond te voldoen. Verder moet BAe een bedrag van 9,5 miljoen pond terugbetalen dat was uitbetaald als een vergoeding voor de gemaakte overnamekosten. Ten slotte moet Rover een bedrag van 1,5 miljoen pond terugbetalen dat als borg was verstrekt om de kosten te dekken die verband hielden met de overname door BAe.

Verwacht wordt dat BAe actie gaat ondernemen om de dagvaarding die inmiddels al is uitgeschreven, te vertragen. Bovendien is BAe tegen de uitspraak van de commissie in beroep gegaan bij het Europese Hof van Justitie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.