+ Meer informatie

Israël laat ontvoerde Libanezen vrij

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AFP/DPA/RTR) De drie Libanezen die in de nacht van donderdag op vrijdag in het zuiden van Libanon door Israël zijn ontvoerd, zullen vandaag worden vrijgelaten.

Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische leger gisteren bekendgemaakt. De woordvoerder zei dat de drie eerst zullen worden verhoord. Verdere toelichting liet hij achterwege.

Een Israëlische commando-eenheid had de drie meegenomen uit het dorpje Jibsheet, vijftig kilometer ten zuiden van Beiroet en ten noorden van de door Israël ingestelde veiligheidszone in het zuiden van Libanon.

In Israël was gespeculeerd dat de drie Libanezen mogelijk zouden dienen als wisselgeld bij een gevangenenruil tussen Israël en de sji'itische Hezbol lah-bewegi ng.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.