+ Meer informatie

Ongerustheid i over opleiding bij Landmacht

1 minuut leestijd

UTRECHT — Er dreigt bij de landmacht een ernstige situatie te ontstaan als gevolg van de vaak slechte beroepsopleidingen bij dit krijgsmachtonderdeel.

Terwijl er in de afgelopen jaren veel nieuw, modern materieel is aangeschaft zijn de technische opleidingen die de beroepsmilitairen vertrouwd moeten maken met de nieuwe uitrusting in vele gevallen achtergebleven. Verouderd en gebrekkig oefenmateriaal, forse tekorten aan instructeurs, ontoereikende "huisvesting en het volstrekt ontbreken van overleg tussen schoolleiding en studenten kenmerken volgens de christelijke militairenorg^nisatie Facom de specialistische opleiding van jonge onderofficieren.

De Facom vreest dat het verder voortduren van deze situatie tot grote problemen zal leiden in de dagelijkse legerpraktijk, wanneer het technische kader de verworven kennis in het veld moet gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.