+ Meer informatie

Wavin timmert meer aan de weg

2 minuten leestijd

ZWOLLE - Kunststofbewerker Wavin uit Zwolle heeft besloten om de anonimiteit te laten varen en publiekelijk meer aan de weg te timmeren. Deze plasticproducent met een omzet van 1,8 miljard gulden in 1989 geeft voor het eerst sinds de oprichting in 1955 een persconferentie.

„Een bedrijf met een dergelijke reikwijdte", zo schrijft de directie in het begeleidend persbericht zaterdag, „behoort een vaste plaats te hebben in het denken van Nederland en Europa". Volgens de voorzitter van de centrale directie, Ir. A. J. Driessen, treedt de Zwolse onderneming nu naar buiten „omdat er een behoefte • EDE - Elektronica-onderdelenproducent De Drie Electronics uit Ede is voorzichtig over de verwachtingen voor het lopende jaar. Het is niet aannemelijk dat de normale resultaten van 1989 geëvenaard zullen worden. Dit schrijft de directie in bestaat om de omvang en de plannen voor de toekomst te verduidelijken". „Wavin laat de bescheidenheid die ons lang heeft gesierd varen. We willen ons daar niet langer meer achter verbergen", verklaarde de bestuursvoorzitter desgevraagd.

Op de „eerste persconferentie" wil Wavin toelichting geven over de omzetgroei, resultaten en de internationale marktpositie, „maar tevens over de plannen verder te groeien als Europese onderneming". Met de publiciteit wordt het voor Wavin ook gemakkelijker om goed opgeleid personeel aan te trekken, zo zei Driessen. Er werken bij Wavin ruim 5000 mensen • haar zaterdag verschenen jaarverslag. De voorzichtigheid wordt veroorzaakt door de verandering van de internationale militaire politiek, langere ontwikkelingsperiode voor bepaalde projecten en kosten bij de nieuwe Westduitse deelneming van KRP.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.