+ Meer informatie

Ziekenhuizen in Gouda gaan samen

1 minuut leestijd

GOUDA — De twee Goudse ziekenhuizen gaan voortaan verder onder de naam "Groene Hart Ziekenhuis". De fusie-overeenkomst werd gisteren in de Goudse Agnietenkapel ondertekend en zal op 1 januari 1992 ingaan. Beide ziekenhuizen zullen voorlopig nog op hun eigen locatie blijven bestaan, maar zullen uiteindelijk in een groot ziekenhuis op het Bleulandterrein samengaan. De bouw van het Sint Jozefziekenhuis op de Nibo-locatie gaat definitief niet door.

De naam werd gekozen uit ruim 1300 inzendingen, waarvan er zo'n 650 verschillend waren. Maartje Otten-Alkema, telefoniste van het Bleulandziekenhuis. was de gelukkige van de 60 mensen die de naam "Groene hart ziekenhuis" instuurden. „Dat ligt voor ons als telefonistes het gemakkelijkst in de mond", zo voerde zij als haar argument aan.

De besturen van beide ziekenhuizen zeggen blij te zijn met de uiteindelijke fusie. Bleulandvoorzitter drs. J. H. Boone: „Wij kunnen de geschiedenis niet terugdraaien en wijzigen, we kunnen wel geschiedenis maken. Dat doen we naar mijn vaste overtuiging vandaag. Wij besluiten niet om tot fusie over te gaan omdat groter ook altijd beter zou zijn. Maar omdat we goed moeten zijn, omdat we kwaliteit op maat moeten geven voor de volledige regio. Daarbij was een fusie eigenlijk vereist".

In het fusieplan is geen plaats meer voor de directeuren Van den Bergh van het Sint Jozef an Flach van het Bleuland. Bleuland-directeur Van Galen zei wel dat er op een zorgvuldige wijze een sociaal plan is opgesteld, waarbij ook de vakbonden zijn betrokken. Dat plan wordt vandaag getekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.