+ Meer informatie

GEMEENTEPOLITIE

1 minuut leestijd

Gemeentepolitiekorpsen zijn er doorgaans in. alle Nederlandse gemeenten met meer dan 25-000 inwoners, hetgeen betekent dat de jonge inspecteur, geografisch gezien, een grote keuzemogelijkheid heeft. Dit betekent eveneens dat hij tl naar zijn voorkeur, een veelzijdige en meer zelfstandige taak in een kleine gemeente kan vervullen, dan wel een meer gespecialiseerde bij een groter politiekorps.

In eUc geval zal de inspecteur bedacht moeten zijn op een snelle successie ,van onderwerpen van velerlei aard: verkeer, ongevallen, misdrijven. Ingewikkelde zwendeltjes, langdradige verhoiren, kortom conitaot met alle facetten van het leven en van de wetsovertreding. Vanzelfsprekend zal de inspecteur of hoofdinspecteur moeten deelnemen aan het maatschappelijk verkeer, lid moeten worden van conmiissies en besturen. Bij belangrijke gebeurtenissen, bezoeken van staatshoofden, jaarbeurzen, manifestaties, zal een zware taak op zijn schouders rusten. In een groot korps ligt de specialisatie allicht meer voor de hand. De één zal mogelijk gefascineerd worden door de verkeersproblemen, de ander kan zich Inwerken in de organisatie, of zich verdiepen in beleids- of juridisch werk. Toch moet hij niet verbaasd zijn als hij, na jaren specialisatie In het belang van de dienst belast wordt met de leiding van een andere afdeling, wat voor zijn verdere carrière bijzonder nuttig kan zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.