+ Meer informatie

Afscheid van ds. S. Meijers

2 minuten leestijd

ERMELO — Na de Hervormde gemeente van Ermelo ruim 11 V2 jaar als predikant te hebben gediend, waarvan de meeste jaren de centrum-wijkgemeente, nam ds. S. Meijers gisteravond in het Hervormd kerkelijk centrum afscheid. Ds. Meijers dankte allen die hem in zijn werk bijstonden, inzonderheid de kerkeraad.

Hij richtte zich met woorden van dank tot plaatselijke collega's, en allen die bij het gemeentelijk werk betrokken waren, wendde zich tot zijn familie, de afgevaardigden uit zijn vorige gemeenten en die van zijn nieuwe gemeente. Leiden.

In het bijzonder dankt hij ds. E. E. de Looze emeritus predikant, die reeds zoveel werk in zijn wijk verrichtte en op wie nog wel eens beroep zal worden gedaan. Tot de gemeente zei hij tenslotte: „Houdt elkaar vast, als mensen die weten dat God alleen de zonden vergeeft! Laat er geen onnodige scheiding zijn!"
Als afscheidstekst had ds. Meijers gekozen: 2 Korinthe 1 vers 20: Want zovele beloften Gods als er zijn, die zijn in Christus ja en in Hem amen, Gode tot heerlijkheid door ons". Na de dienst sprak ds. W. de Bruijn als voorzitter van de centrale kerkeraad en ook namens de collega's. Als scriba van de wijkkerkeraad sprak tenslotte, ouderling H. J. Dommerholt, een hartelijk dank en afscheidswoord. Op zijn verzoek zong de gemeente de scheidende predikant Ps. 121 vers 3 en toe.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.