+ Meer informatie

Ruim miljoen protestanten in China

1 minuut leestijd

PEKING — Volgens een Amerikaanse kerkelijke delegatie die de Chinese volksrepubliek bezoekt zijn er in China meer dan één miljoen protestanten.

„Het is een wonder", zei delegatieleider David M. Stowe woensdag in Peking. „Niet langer dan vijf jaar geleden verklaarden woordvoerders van de kerk in China dat haar toekomst niet rooskleurig was. Nu zeggen dezelfde mensen dat er meer dan een miljoen protestanten in China zijn. Dat zijn er meer dan ten tijde van de revolutie in 1949, toen de schatting 750.000 was".

David M. Stowe, die vanaf 1947 tot aan de communistiche machtsovememing zendeling in Peking en Tientsin was, zei dat de delegatie een „wedergeboorte" van het christendom in China had aangetroffen. De onafhankelijke Rooms katholieke kerk van China zegt dat zij 2 miljoen lidmaten heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.