+ Meer informatie

Practische hulp bij de omgang met bejaarde broeders en zusters

2 minuten leestijd

Enige tijd geleden reeds is een uitermate practisch boekje verschenen over bejaardenzorg. Het is geschreven door ds. G. Bilkes en uitgegeven door deputaten voor algemene diaconale en sociale aangelegenheden der Chr. Geref. Kerken.

Van één dezer deputaten hoorde ik, dat van deze leidraad nog exemplaren beschikbaar zijn. Men kan bestellen bij de heer C. Drieënhuizen, Prins Hendrikstraat 117, Den Haag, giro 630764. De prijs is f 1,25, te verminderen tot f 1,—bij tien en meer exemplaren.

Het is met de inhoud van dit boekje zoals de schrijver zegt: „Ervaren ambtsdragers zal het meeste bekend zijn, maar er zijn er ook, die bij de oprechte begeerte om werkelijk te dienen, nog te veel in de ruimte tasten.” Door die „ruimte” trekt ds. Bilkes enkele hoofdlijnen. In klare taal geeft hij weer, waar men zoal aan denken moet bij de omgang met de oudere broeders en zusters. Die „tips” zullen velen prikkelen om op bepaalde facetten nog eens wat dieper in te gaan. Daarbij kan dan het litteratuurlijstje, achter in het werkje opgenomen, weer dienen, ’t Lijkt mij, dat ook de „ervaren broeders” waar ds. Bilkes het over heeft, nog wel met profijt zullen kennis nemen van hetgeen hier met bezonnenheid is saam-gegaard en wordt doorgegeven. In aller aandacht aanbevolen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.