+ Meer informatie

Rijksdienst kritisch over verdere automatisering

2 minuten leestijd

Terugkeer

Inhoudelijk legt het akkoord grote nadruk op preventie van arbeidsongeschiktheid en op de terugkeer in het arbeidsproces van wao'ers. Er komt meer aandacht voor de arbeidsomstandigheden en voor de bestrijding van het verzuim binnen de ondernemingen. Om arbeidsongeschikten te stimuleren tot scholing voor ander werk. is het mogelijk de zogeheten

Alle gevallen van verzuim langer dan zes maanden moeten ter kennis komen van de Gemeenschappelijke Medische Dienst (GMD), die bevoegd is ander werk te zoeken voor de werknemer. Nu komt de GMD vaak te laat in actie, waardoor niet alle mogelijkheden voor terugkeer meer openstaan. Zonder voorafgaande keuring is het niet meer mogelijk een volledige wao-uitkering te krijgen. De nieuwe aanpak zal zijn nut moeten bewijzen in experimenten in enkele bedrijfstakken of regio's.

De sociale partners en het kabinet hebben zich verplicht ervoor ter zorgen dat over vier tot vijf jaar een evenredige deelname van allochtonen aan het arbeidsproces is bereikt. De

Werkgevers hebben zich tot gisteravond toe fel verzet tegen wetgeving inzake het minderhedenbeleid. VNOvoorzitter Van Lede verklaarde namens de werkgevers dat zij ten slotte maar akkoord waren gegaan om het minderhedenbeleid te redden. „Wij willen de wijste partij zijn", aldus Van Lede.

De 'btw-truc' kwam vorige maand in de publiciteit en vormde een aanleiding tot het stellen van kamervragen. Volgens de antwoorden van de

Over Nederlandse tanks en ander militair materieel, zoals de Patriot-raketten, die in de Bondsrepubliek gestationeerd zijn, hoeft volgens het NAVO-statusverdrag geen belasting betaald te worden. Pas als dat materieel naar Nederland teruggaat, is btw verschuldigd over de dagwaarde. Van onze wetenschapsredactie DEN HAAG „Er is in de rijksdienst een toenemend kritische houding gegroeid inzake de zegeningen van de informatie-technologie. De vraag kan zelfs worden gesteld of automatisering wel altijd de beoogde vergroting van doelmatigheid en effectiviteit van organisaties waarmaakt en of de gevraagde offers in verhouding staan tot de verwachte baten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.