+ Meer informatie

PvdA-kamerlid De Visser stapt uit de fractie

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het PvdA-kamerlid P. de Visser heeft besloten zijn kamerzetel op te geven. Hij kan zich niet verenigen met het feit dat zijn fractie zich achter de voorstellen van het kabinet heeft geschaard om de koppeling volgend jaar te verbreken en de wao aan te pakken.

Hevig geëmotioneerd gaf De Visser gisteravond te kennen dat hij uit de Kamer weggaat. Aan het eind van de avond had hij al met de oppositie meegestemd tegen het beleid van het kabinet. De aanpak van de wao en het loslaten van de koppeling vindt hij „asociaal". „Ik begrijp niet dat mijn partij hier achter kan staan", zei hij met verstikte stem. Tegen minister Kok, die ook in de Kamer was, zei hij het „tragisch" te vinden dat dit moet gebeuren.

De Visser: „Ik ga met veel verdriet weg. Ik heb veel problemen in de fractie gehad, maar dat is niet erg".

Het kamerlid Moor, die ook reeds enkele malen in zeer negatieve zin heeft uitgelaten over het kabinetsbeleid, blijft lid van de fractie tot aan het congres in oktober. Moor: „In het besluit van de fractie (om de kabinetsplannen te steunen, red.) kan ik mij niet vinden, maar ik zit hier niet namens de fractie, maar namens de partij".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.