+ Meer informatie

Chirurg mag vak voorlopig niet uitoefenen

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De in opspraak gekomen orthopedisch chirurg H. K. B. die is verbonden aan het Holy-ziekenhuis in Vlaardingen, zal voorlopig niet opereren. Dit heeft de directie van het ziekenhuis gisteren meegedeeld.

Volgens de directie is het besluit voorlopig geen operaties te verrichten, na overleg met de chirurg genomen. Het ziekenhuis acht het uit het oogpunt van patiëntenzorg niet verantwoord iemand onder „dergelijke druk" zijn werkzaamheden te laten verrichten.

De orthopedisch chirurg wordt er door het ziekenfonds DSW (Delfland, Schieland, Westland) van beschuldigd patiënten onnodig te hebben geopereerd en de kosten hiervoor in rekening te hebben gebracht bij het fonds. Het ziekenfonds heeft naar de verrichtingen van de arts een onderzoek laten instellen en zal zijn bevindingen doorgeven aan de inspectie voor de volksgezondheid. Ook heeft het fonds aangekondigd een aantal gevallen bij het medisch tuchtcollege aanhangig te zullen maken. Het ziekenfonds heeft zijn overeenkomst met de arts per 1 oktober opgezegd.

Volgens de directie' van het Holyziekenhuis is het voor het ziekenhuis onmogelijk zich op korte termijn een mening te vormen over de juistheid van de beschuldigingen. Daarom heeft het ziekenhuis in samenwerking met de medische staf de Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV) verzocht snel een oordeel te geven over het rapport van DSW.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.