+ Meer informatie

Begrafenis ds. C. Hegeman te Ermelo

2 minuten leestijd

ERMELO — Zaterdag is onder zeer grote belangstelling ds. C. Hegeman ter aarde besteld. Vanwege de grote belangstelling vond de rouwdienst plaats in de Hervormde kerk aan de Horsterweg. Alle 1200 zitplaatsen waren praktisch bezet.

De consulent ds. L. Vogelaar uit Elspeet leidde de rouwdienst, na het zingen van psalm 89:19. Hij wilde de hoorders bepalen bij Openbaringen 22:5 het eerste gedeelte „En aldaar zal geen nacht zijn". Het sterven van onze broeder is een getuigenis. Droefheid is er bij velen, maar er is ook nog een droefheid naar God, die door genade wordt toegepast door de Heilige Geest. Dat kan dan ook alleen om reden dat het voor Jezus Christus ook nacht geweest is op Golgotha, daarom is het voor onze broeder geen nacht geworden. God had hem hier reeds een verstand gegeven dat met goddelijk licht was bestraald. Zijn lust was het te prediken vanuit het goddelijk recht, maar ook de deugden Gods te roemen. Gods kind is vaak zeer verwonderd, dat Gods goedertierendheid van hem toch niet geweken is.

De oudste zoon van ds. Hegeman hield voor een groot aantal familieleden en anderen die uit Canada en Amerika waren overgekomen een preek in het Engels over het woord „U zal mijn lof zijn in de grote gemeente.

Op de begraafplaats sprak ds. L. Blok uit Nunspeet. Onverwachts is dit verlies over ons gekomen. Mijn wegen zijn niet uw wegen, is hier weer bewaarheid. Ds. Hegeman heeft vele jaren zijn krachten gegeven in de dienst des Heeren.

Zijn waardevolle adviezen kwamen vele malen tot ons over. Zijn diensten zijn nu anders geworden, zoals vermeld in Openbaringen 8:4. Hij mag nu volmaakt roemen. Voor de grote familie die achterblijft is het een zegen dat de God van hun vader nog leeft. Zijn prediking moge naklinken in de gemeente van Ermelo.

Op de begraafplaats werd nog gesproken door ds. G. A. Zijderveld als Vriend, ouderling Beens uit Genemuiden en door de oudste zoon van de overledene, die een dankwoord aan allen bracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.