+ Meer informatie

Bijna 40.000 deelnemers aan 75e Vierdaagse

1 minuut leestijd

NIJMEGEN (ANP) - Bijna 40.000 wandelaars hebben zich ingeschreven roor de 75e editie van de Nijmeegse vierdaagse, georganiseerd door de

De marsleiding ziet het enorme leelnemersaantal (een toename van !0 procent vergeleken met vorig jaar) net gemengde gevoelens tegemoet. ?ekend is dat het parcours en met lame ook de start knelpunten zullen ipleveren voor zulke grote aantallen nensen. Anderzijds is de organisatie vel tevreden dat de Vierdaagse zo'eel mensen uit 43 verschillende lanien naar Nijmegen trekt. Dit jaar loen voor het eerst bij voorbeeld leelnemers uit India, Thailand, Xustralië en de Nederlandse Antillen nee.

..We hebben speciale maatregelen lenomen om de pijn van de recordirukte voor de deelnemers zoveel nogelijk te verzachten", aldus Bos. ..Zo is de start enigszins veranderd en mogen we tijdens de eerste wandeldag bij de terugkomst van het wandellegioen een rijbaan van de Waalbrug gebruiken. Verder zijn de RodeKruisposten onderweg uitgebreid en zijn obstakels in het parcours zoveel mogelijk weggenomen. Waar dat niet kon is een omleiding ingesteld".

..De mensen moeten er wel rekening mee houden dat de doortochten door de dorpen langer zullen gaan duren. Dat geldt zeker ook voor de intocht op vrijdagmiddag. Maar als iedereen een beetje inschikkelijk is en er begrip voor heeft dat het wat moeilijker gaat dan gewoonlijk, denk ik dat we vrijdag kunnen zeggen: het ging wel", zo meldde Bos.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.