+ Meer informatie

Prof. Van der Linde kreeg boek aangeboden

1 minuut leestijd

UTRECHT — Tijdens de viering van de 77-ste dies der G.T.S.V. „Voetius" is aan prof. dr. S. van der Linde een boek aangeboden getiteld „Opgang en Voortgang der Reformatie". Prof. Van der Linde, die onlangs officieel afscheid nam als gewoon hoogleraar voor het Gereformeerd Protestantisme aan de Rijksuniversiteit te Utrecht, is reeds jarenlang erepraeses van het theologisch dispuut „Voetius".

Met het aanbieden van dit boek wil de G.T.S.V. „Voetius" de aandacht vestigen op het werk van prof. Van der Linde en de betekenis ervan voor de theologie en de kerk.

Het is een keuze uit lezingen en artikelen van prof. Van der Linde, ten dele reeds eerder verspreid gepubliceerd, ten dele bewerkt of nog niet eerder gepubliceerd. De lezingen en artikelen zijn gegroepeerd rond de themata „Gereformeerde Reformatie" (Calvijn), „Gereformeerde Confessies" (o.a. over de Nederlandse Geloofsbelijdenis, de Heidelbergse Catechismus en de Dordtse Synode en haar leerregels), „Nadere Reformatie" (o.a. over het werk van de Heilige Geest in de gemeente, de Godservaring bij Teellinck, À. Brakel en Comrie en de kerkleer van de Nad. Ref.) en „Voortgaande Reformatie" (o.a. over Bernhardi, een „vriend van Kohlbrugge", en over de vroege Ethische Theologie).

Ook het afscheidskollege van prof. Van der Linde over „Gisbertus Voetius in zijn conflict met Jean de Labadie" is opgenomen in deze bundel, die verschenen is bij Ton Bolland in Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.