+ Meer informatie

Horeca start project voor meer kwaliteit

1 minuut leestijd

ZWOLLE (ANP) - Horeca Nederland heeft gisteren tijdens haar congres in Zwolle het startsein gegeven voor een grootschalig project om de kwaliteit van de horeca te verbeteren en daarmee het imago van deze branche op te vijzelen.

..Er is de afgelopen jaren wel het eeri en ander aan de kwaliteit gebeurd, maar het kan nog beter", hield voorzitter L. Ezinga van Horeca Nederland de leden gisteren voor.

Om de horecabedrijven te helpen de kwaliteit op te krikken is een speciaal computerprogramma ontwikkeld dat hen in staat stelt via een vraagen-antwoord-systeem het niveau van de service en de organisatie te bepalen. Het programma geeft aan waardoor er iets fout gaat en hoe dat is te herstellen. Ook cursussen, lezingen en advisering maken deel uit van het project om de kwaliteit op een hoger plan te brengen.

Zeer bezorgd liet voorzitter Ezinga van Horeca Nederland zich gisteren uit over de criminaliteit waarmee de horeca wordt geconfronteerd. ..Ondernemers en personeel zijn zelfs in het bedrijf niet meer veilig", stelde Ezinga, die onder andere doelde op roofovervallen. Hij deed een klemmend beroep op de overheid tegen de criminaliteit op te treden.

De interne-milieuzorg krijgt in de horeca voortaan extra aandacht; er is een model ontwikkeld dat het bedrijven mogelijk moet maken de milieuzorg systematisch aan te pakken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.