+ Meer informatie

,Rijnmondsmog' drong wellicht door tot Utrecht

1 minuut leestijd

UTRECHT — Bewoners van de Utrechtse nieuwbouwwijk het Kanaleneiland hebben zaterdag geklaagd over chloorlucht die neus en mond prikkelde. De politie concludeerde dat de klachten juist waren.

Eén van de klagers, drs. G. Hupkes, adjunct-directeur van het centrum voor vervoersplannen, kreeg van de meld- en regelkamer in Rotterdam te horen, dat het inderdaad mogelijk is dat de Rijnmond-smog tot de Utrechtse nieuwbouw, wijk is doorgedrongen. De wijk is gelegen langs het Amsterdam-Rijnkanaal en wordt begrensd door het verkeersplein Oudenrijn en de rijkswegen naar Amsterdam en Arnhem. Als mogelijke oorzaak van de chloorlucht in Utrecht noemde de meld- en regelkamer het verkeer, dat in verband met de meteorologische omstandigheden „de lucht zou meenemen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.