+ Meer informatie

Gemeenten in Utrecht zoeken samenwerking

1 minuut leestijd

ZEIST — De gemeente Zeist wil samen met Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Maarn en Leersum deelnemen aan het Regionaal Beraad Utrecht (RBU). Dit heeft het college van B en W schriftelijk medegedeeld aan staatssecretaris De Graaff-Nauta. Burgemeester en Wethouders komen hiermee tegemoet aan de wens van het kabinet om meer samenwerking tussen de gemeenten in de regio Utrecht.

Op deze wijze wil men de bestaande problemen, zoals de ruimtenood, file-vorming op wegen, werkgelegenheid, sociaal-culturele voorzieningen, milieu- en landschapsbeheer, effectiever te lijf gaan.

Zeist wil onder voorwaarden meedoen. Het college heeft hiervoor enkele modellen aangegeven. Een van deze modellen gaat ervan uit dat de gemeenten Amerongen, Renswoude, Rhenen en Venendaal aansluiting zoeken bij het Gelderse. Anderzijds gaan De Bilt, Bunnik, Cothen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Langbroek, Leersum, Maarn, Wijk bij Duurstede en Zeist met de RBÜgemeenten uit het midden-westen van Utrecht samenwerken.

Voor dit model kiezen ook de Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Driebergen-Rijsenburg, Doorn, Maarn en Leersum.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.