+ Meer informatie

Verpakkingsfilm veel duurder

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Verpakkingstoiie en • film wordt op korte termijn belangrijk duurder door ontwikkelingen op de wereldmarkt. Rekening wordt gehouden met prijsverhogingen van tenminste 7 tot 8 pet, aldus het secretariaat van de filmverwerkende industrie.

Aan de basis van de wereldmarktbewegingen ligt de voortdurend opwaartse prijsspiraal van ruwe olie. Olie heeft zowel een grondstof- als energiefunctie bij de produktie van vooral kunstoffilms. Een sterke prijsverhoging in de filmsector is ook die voor cellofaan, veroorzaakt door de kostenstijgingen voor houtpulp en de hogere dollarkoers. Verder gaat ook het vooral in laminaten veel toegepaste aluminiumfolie sterk in prijs omhoog.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.