+ Meer informatie

Koninklijk bezoek in Harderwijk

1 minuut leestijd

HARDERWIJK — Koningin Beatrix en prins Claus hebben het voornemen op zaterdag 13 juni Har; derwijk te bezoeken. Die dag wordt :-er in het kader van „Harderwijk; 750 jaar" een vlaggetjes- en visserij; dag gehouden, met aansluitend een -brood- en vismaaltijd op de Vis" markt.

Koningin en prins komen met hun jacht „De Groene Draeck", waar vanaf het admiraalzeilen zal worden gadegeslagen. De Stichting „Harderwijk-750" hoopt dat de koninklijke gasten daarna ook zullen deelnemen aan de maaltijd, maar zeker is dit nog niet.

Overigens vindt de officiële herdenking van het 750-jarig bestaan plaats op 11 juni. Op het Kloosterplein zal dan een raadsvergadering ;in oude stijl worden gehouden, terwijl 's avonds een herdenkingsplechtigheid volgt in de Grote Kerk. Ook de overige feestelijkheden concentreren zich vooral in de maand juni, rondom de officiële datum van de herdenking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.