+ Meer informatie

Dollar wacht af

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De koers van de Amerikaanse dollar is vandaag bij de opening van de wisselmarkt nauwelijks veranderd.

Op de Amsterdamse valutamarkt noteerde de dollar om 10.00 uur een stand van ƒ 1,7545 tegenover een slot van ƒ 1,7530 gisteren. Op de Newyorkse valutamarkt noteerde de dollar aan het slot gisteren lager op ƒ 1,7455. Tegenover de Japanse yen echter kon de "greenback" vandaag stijgen. De dollar ging met 0,68 yen omhoog op 137,68 yen door de daling van de Japanse Nikkei-index en de sterke stijging van de olieprijzen. De energieproduktie in Japan is sterker dan in de andere westerse landen afhankelijk van de olie-invoer uit het Midden-Oosten.

Op de Europese markten was er weinig beweging te bespeuren doordat de handel wacht op de Amerikaanse handelscijfers over juli en de inflatie voor augustus. Volgens een handelaar was de markt vanmorgen „erg saai". Het pond sterling noteerde om 10.00 uur bij rustige handel bijna een cent hoger op ƒ3,3475 tegenover een slot van ƒ 3,3385 gisteren. Op de goudmarkt van Zurich opende het edelmetaal hoger op 391,90 dollar per ounce (31,1 gram).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.