+ Meer informatie

Cebeco wil meer samenwerking in land- en tuinbouw

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) CebecoHandelsraad vindt dat de Nederlandse

landbouwcoöperaties sneller en effectiever hun krachten moeten bundelen om in de internationale markt partij te kunnen blijven.

Terwijl grote buitenlandse concerns bezig zijn hun positie internationaal te verstevigen, komen Nederlandse coöperaties nog niet verder dan een voorzichtige nationale concentratie, zo concludeert algemeen directeur W. Adema van Cebeco.

Cebeco-Handelsraad hield gisteren in Amsterdam de jaarvergadering. Adema maakte van die gelegenheid gebruik om de collega-coöperaties aan te sporen tot samenwerking. De afzonderlijke ambities van de driehonderd Nederlandse landbouwcoöperaties kunnen volgens hem door een gezamenlijke aanpak effectiever gerealiseerd worden. Adema noemt het daarbij noodzakelijk dat „de Nederlandse coöperaties meer grip krijgen op de verwerking van agrarische produkten en grondstoffen tot hoogwaardige consumentenprodukten".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.