+ Meer informatie

Ridderkerk viste sportief in vijvers

Onderzoek naar visstand

1 minuut leestijd

RIDDERKERK Onlangs was het een drukte van belang bij vele vijvers, sloten en singels in Ridderkerk. Mensen van het visserijbedrijf W. Bos uit Oud-Beijerland hadden van Gemeentewerken Ridderkerk, afdeling waterbeheer opdracht gekregen om na te gaan welke soorten vissen er in de singels zwemmen en hoeveel. Er werd gewerkt met de zeeg. Dat is een groot net. In vijvers met veel obstakels gebruikte men hel electro-apparaal. Vier dagen lang is men bezig geweest met het afvissen.

De heer Bos is tot de conclusie gekomen, dat de Ridderkerkers sportief gehengeld hebben. Over het algemeen genomen is er voldoende roofvis in de vijvers. Uit het onderzoek bleek verder o.m., dat er in de sloot langs de Sportlaan veel paling, zeelt en snoek voorkomt. En ook grote karpers. Het gaat er uiteindelijk om om aan de hand van het onderzoek en conclusies een gezonde visstand te verkrijgen. In de ene vijver zal er bijvoorbeeld roofvis uitgezet moeten worden, terwijl op een andere plaats het wegvangen van roofvis noodzakelijk is.

Kwaliteit

De afdeling waterbeheer van de dienst Gemeentewerken werd na het opstarten van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in Ridderkerk (eind 1974) ingesteld. De mensen, die bij de nieuwe afdeling werken, hebben de zorg over de kwaliteit en kwantiteit van de oppervlaktewateren binnen de gemeente Ridderkerk. Naast de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie met een topcapaciteit van 80.000 inwoner-equivalenten, vlakbij de nieuwe gemeente-haven, heeft men de beschikking over een zuiveringsinstallatie in Oostendam, dat ook tot de gemeente Ridderkerk behoort.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.