+ Meer informatie

Kort geding OR Avebe

1 minuut leestijd

RONINGEN — De Ondernegsraad van de Avebe-fabriek den in Foxhoi heeft dinsdag in i geding gevraagd de sluiting de stijfselafdeling van de fak in Foxhol, die deel uitmaakt het Avebe-concern, een ind op te schorten.

). 21 mei namelijk dient voor de onemingskamer van het hof in Amiam het beroep dat de ondeme;sraad instelde tegen de plannen de directie tot sluiting over te gaan. :n het standpunt van de centrale imemingsraad in, die eind vorig wel instemde met het reorganisaan, dat o.m. sluiting van 5 fabriebehelst, bleef de ondernemings• een afwijkend standpunt inneOok de vakbonden waren met het tructureringsplan akkoord. iigens mr. J. J. Seidel, die optrad als srrian van de Avebe directie is de ïffende sluiting van gemeenschapk belang voor de hele Avebe, incluFoxhol, en gaat het om een keuze ai uitvoeren van het plan of een alél faillissement. Mr. Seidel stelde loor uitvoering van het plan slechts irbeidsplaatsen zullen verdwijnen, een via natuurlijke afvloeiing zal hieden. Om het plan nu een maand e schorten is zinloos, vooral omdat beroep bij de ondernemingskamer mislukken is gedoemd. Daarbij gt zo'n opschorting van een maand ïrhalf miljoen gulden aan extra en voor de Avebe met zich mee, alnr. Seidel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.