+ Meer informatie

Spuiterij Roha Rijssen blijft voorlopig open

2 minuten leestijd

RUSSEN - De spuiterij van de timmerfabriek Roha aan de Esstraat in Rijssen zal niet op staande voet gesloten worden. Dat heeft de Raad van State gisteren besloten.

De buurtbewoners van Roha Nederland hadden de gemeente gevraagd de spuiterij te sluiten. De gemeente wilde geen verdere stappen doen, omdat er nog geen uitspraak van de Raad van State gedaan is over de nu nog lopende hinderwetprocedure. De buurtbewoners accepteerden dit niet en stelden een arop-procedure in om de gemeente te dwingen direct stappen te ondernemen. De buurtbewoners verloren deze procedure.

Wethouder D. Kreijkes: „Ik ben blij met de uitspraak van de Raad van State. De bewijst dat wij als gemeente goed zitten met ons beleid. Roha Nederland heeft voor het hele bedrijf een hinderwetvergunning aangevraagd. De gemeente wil wel een hinderwetvergunning geven, maar niet voor de spuiterij. Dit gaat Roha niet vér genoeg en de buurtbewoners veel te ver. Zij willen dat het hele bedrijf vertrekt naar het industrieterrein. Over deze problematiek zal de Raad van State te zijner tijd een uitspraak doen".

De fabriek heeft zo'n 100 man personeel in dienst.

Het grootste bezwaar van de bewoners is echter gericht tegen de verkeersoverlast die de aanleg van het aanknopingspunt met zich meebrengt. Het doorgaand verkeer dat vanuit het Zuiden de A-50 wil bereiken, zal dit via de Loenenseweg (T22) doen. Deze loopt door het centrum van de dorpen Loenen, Eerbeek en Laag Soeren. Volgens de Vereniging Veilige Dorpen is dit, ook gezien het feit dat er waarschijnlijk geen omleidingswegen komen, absoluut onaanvaardbaar voor mens en natuur.

Verder moeten voor de aanleg van het aanknopingspunt 8.0(X) bomen tegen de vlakte. Bovendien wordt er zo'n 110.000 kubieke meter zand afgegraven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.