+ Meer informatie

Meer passagiers en vracht op Schiphol

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — In de eerste negen maanden van du jaar zijn op de luchthaven Schiphol 730.000 passagiers (lijndiensten en charters) afgehandeld. Dat is acht procent meer dan in de eerste negen maanden van vorig jaar.

De stijging kwam volgens een mcucdeling van de luchthaven vooral voor rekening van het aantal passagiers op intercontinentale lijndiensten (stijging 14 procent) en van passagiers, die per charter bmnen Europa reisden (stijging tien procent). Het aantal passagiers dat van Europese lijndiensten gebruik maakte nam toe met acht procent. Een daling van het aantal passagiers constateerde de luchthaven op binnenlandse lijndiensten (zeven procent) en op intercontinentale charters (drie procent).

Het aantal vliegtuigbewegingen (starts en landingen) op Schiphol steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met drie procent ten opzichte \an dezelfde periode vorig jaar. Ook hier springt het intercontinentale lijnverkeer eruit met een stijging van acht protcii'.

Vé'achi, ervoer

Schiphol noteerde in de eerste drie kwartalen van 1977 een stijging in het vervoer van luchtvracht: vijf procent. Tot nu toe dit jaar werd op de nationale luchthaven bijna 200 miljoen kilo afgehandeld. Ook het luchtpostvervoer steeg (met 15 procent). In totaal vervoerden de vliegtuigen, die Schiphol aandeden in de eerste negen maanden van dit jaar ruim tien miljoen kilo luchtpost.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.