+ Meer informatie

Recht en orde

1 minuut leestijd

In het Oekraïense Don-gebied, waar eveneens veel Kozakken wonen, heerst ook onrust over de bedoelingen van deze groep en van de regering in Moskou. Maar toch is het niet waarschijnlijk dat de Kozakken en de Russische regering precies hetzelfde op het oog hebben en elkaar daarin vinden.

Zelfs niet als beide wel sympathiek staan tegenover het idee van een nieuw groot Rusland. Met name de democraten hebben zo hun bezwaren. Dit vooral tegen de invulling die de Kozakken geven aan bij voorbeeld herstel van recht en orde. Ook hebben ze grote moeite met hun politieke voorkeur. In de Koebanj (Stavropol/Krasnodar) bij voorbeeld heeft de "ataman", de leider van de plaatselijke Kozakken, zich in de maanden voor de mislukte staatsgreep steeds sterker verbonden met de conservatieve communisten.

Met name met Iwan Polozkov, secretaris-generaal van de nu verboden Russische Communistische Partij, zelf ook afkomstig uit het gebied, bestonden nauwe banden. Het Moskouse dagblad Izwestia toonde bovendien aan dat veel

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.