+ Meer informatie

Geen machinegeweer maar schrijfmachine

1 minuut leestijd

UTRECHT — De IKV-campagne „help de kernwapens de wereld uit, om te beginnen uit Nederland" is een politieke actie.

Zij is gericht op de politieke besluitvorming en bedient zich van politieke argumenten. Daarvoor is nodig, dat er zowel bewustwording plaatsvindt als een goed geoliede organisatie wordt opgebouwd. „Zonder zo'n politieke machtsbasis krijgen we de politiek niet mee in een buitengewoon ingrijpende zaak als de kernbewapening".

Dit zei Mient Jan Faber, secretaris van het Interkerkelijk vredesberaad (IKV), donderdag te Utrecht op een contactdag van landelijke IKV-kernen. Ook Laurens Hogebrink, lid van de Hervormde IKV-kem, vroeg zich af waarom IKV'ers er huiverig voor zijn, dat ze politiek bedrijven.

„We moeten afleren bang te zijn voor het uitoefenen van macht. We moeten die wel selectief gebruiken: ons wapen is niet een machinegeweer, maar een schrijfmachine".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.