+ Meer informatie

Beschuldiging

1 minuut leestijd

MOSKOU — Het Russische partijblad Pravda heeft woensdag „anti-Sovjetelementen" in Polen ervan beticht opnieuw de Russen te beschuldigen van de Katyn-massamoord op Poolse officieren tijdens de Tweede wereldoorlog. Volgens de Pravda hebben extremisten binnen de vakbond Solidariteit in Silezië gedreigd met wraakacties op activisten van de Poolse communistische partij in dit gebied. De executies van duizenden Poolse officieren in de Tweede wereldoorlog is lange tijd een groot probleem geweest in de betrekkingen tussen Polen en de Sovjet-Unie, ondanks de verzekering van Moskou dat men niet bij de moorden, betrokken was. Het bericht in de Pravda meldde dat Poolse „contra-revolutionairen" een „provocerende bijeenkomst" hielden op een begraafplaats in Warschau, tijdens welke de „nazistische versie" van de Katyn-massamoord werd aangehangen. De partijkrant zei .niet wanneer deze bijeenkomst had ,

•vofififn I,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.