+ Meer informatie

Geen vervolging van DSM voor ramp in'91

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - DSM Chemicals in de Botlek wordt niet vervolgd wegens de ramp die daar in december 1991 plaatshad. Het Rotterdamse bedrijf betaalt de maximaal te eisen geldboete van 290.000 gulden, en daarmee is de kous af. Dat heeft het openbaar ministerie Rotterdam vandaag bekendgemaakt.

Op 13 december 1991 had bij DSM een explosie plaats in een tank met benzoƫzuur, gevolgd door brand. Hierdoor vielen zeven doden. Uit onderzoek door politie, arbeidsinspectie, het Bureau Havenongevallen en Milieu en de DCMR Milieudienst Rijnmond bleek dat het bedrijf onvoldoende maatregelen had getroffen om de veiligheid en gezondheid van de werknemers op het terrein zoveel mogelijk te waarborgen.

Vrijdag zou een rechtszaak tegen DSM Chemicals dienen. Het bedrijf zou onder meer worden gedagvaard wegens brand door schuld en dood door schuld.

De brand was ontstaan doordat bij de tank werkzaamheden met een verhoogd brand- en ontploffingsgevaar werden verricht. Benzoƫzuur is een licht ontvlambare stof die in combinatie met zuurstof gemakkelijk explodeert.

Inmiddels is DSM Chemicals met de arbeidsinspectie overeengekomen, het gevaar voor dergelijke ongevallen zoveel mogelijk te beperken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.