+ Meer informatie

Minimumlonen veroorzaken werkloosheid

1 minuut leestijd

De werkloosheid die in maart steeg tot 128.300 treft de laatsle tijd sterk de jeugdigen. Dit heeft te maken met de invoering van het wettelijk minimumloon, dat voor veel bedrijven een zware belasting is.

Volgens het Gewestelijk Arbeidsbureau in Utrecht is vooral de vrouwelijke werknemers van ongeveer 19 jaar de arbeidsmarkt veel moeilijker geworden.
In Gelderland, waar dezelfde ontwikkeling wordt geconstateerd, meent men dat ook de uitbreiding van de partiële leerplicht tot twee dagen aan de verminderde vraag naar jeugdige werknemers bijdraagt.
De structuur van diverse bedrijven maakt het moeilijk om personeel in dienst te nemen, dat maar drie van de vijf dagen werkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.