+ Meer informatie

Vorstelijk

1 minuut leestijd

Koningin Beatrix opende op 3 mei de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis in Leiden (AZL). Deze nieuwbouw vervangt de vele paviljoens en bijgebouwen die vanaf de jaren dertig in gebruik zijn geweest. In Amsterdam verrichtte Hare Majesteit de officiƫle opening van de Zuidvleugel van het Rijksmuseum, die ingrijpend verbouwd is. Zaterdag 11 mei was koningin Beatrix aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk te Middelburg. De volgende personen ontvingen een onderscheiding: Koning Juan Carlos van Spanje (alle vier de Awards), de Noord-Ier John Hume, de ex-aartsbisschop van Canterbury Lord Runcie, Jacques de Milliano, directeur van Artsen zonder Grenzen, en de Israƫlische premier Sjimon Peres.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.