+ Meer informatie

Broers dader aanslag Bali verdacht

1 minuut leestijd

BALI (RTR/ANP) - De Indonesische politie heeft vanmorgen bevestigd ook twee broers van de hoofdverdachte van de aanslag op Bali te verdenken van betrokkenheid. Zij zouden een hoeveelheid wapens hebben verborgen gehouden die zij van hun broer, hoofdverdachte Amrozi, kregen.

Leider Made Mangku Pastika van het multinationale onderzoeksteam verklaarde dat het om Ali Imron en Ali Fauzi gaat. Hij zei dat ze ervan worden verdacht iets te maken te hebben met de bomaanslagen op Bali waarbij meer dan 190 mensen omkwamen. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit.

Hun broer Amrozi heeft al eerder toegegeven dat hij eigenaar is van het busje dat, volgestouwd met explosieven, in een uitgaansgebied op Bali tot ontploffing is gebracht. Amrozi zei geen spijt te hebben van zijn daad, wel van het feit dat er in plaats van Amerikanen veel Australiërs omkwamen. Hij wilde de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan en Irak vergelden.

De politie zoekt naar nog ongeveer tien betrokkenen. Zaterdag is een tweede verdachte aangehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.