+ Meer informatie

Een ongelijk juk

2 minuten leestijd

Ze staat in de deuropening en bekijkt tevreden het resultaat van haar werk. De ramen staan open en uit de grote lijsterbes, die achter het huis staat, klinkt het zuivere gezang van een merel. De warmte hangt zwaar tussen het huis en de werkplaats. Ze ziet de nieuwe muren van het gedeelte dat wordt aangebouwd als werkplaats voor Bart, waar hij straks de brommers zal gaan repareren. Het is heel stil in het dorp, er dringt geen geluld tot haar door. Nel beseft zelf niet dat ze niet

DOOB ARJEN VAN HOORN eens zo vaak aan haar huwelijk denkt en dat ook Bart niet de eerste is waaraan ze steeds weer denkt. Dat haar gedachten wel steeds cirkelen om dat wonderlijke van het leven, dat in haar zal kimnen groeien. Ze staart voor zich uit naar het fleurige behang. Ze ziet nog meer. Een gebloemd kleedje op de vloer, gebloemde gordijntjes, maar vooral, in de hoek, een kinderledikantje met een hemeltje erboven en met boven de rand van de dekentjes uit een klein donker kopje en een Het is alsof Nels hart ijskoud wordt, nu Bart met enkele woorden weer een enorme afstand tussen hen beiden maakt. Ze wil te gen hem ingaan, laten merkeu hoe hy haar teleurstelt en in haai intiemste gevoelens pyn doet, Maar juist over dit tere kan ze niet praten en na dit byna schampers van hem, helemaal niet. Ze zegt alleen heel zwak:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.