+ Meer informatie

Giro in Braille

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Met ingang van heden (geen aprilmop) zal de PTT een proef beginnen, waarbij honderd blinde rekeninghouders van de Post-Chéqueen Girodienst voortaan bij hun afrekening een specificatie van de belangrijkste gegevens in braille zullen ontvangen.

Bovendien kunnen deze rekeninghouders eventueel vertrouwelijke betalingen per telefoon aan hun girokantoor doorgeven. Dit systeem wordt beveiligd met een persoonlijke code en met terugbellen door het girokantoor.

De proef is door de postgiro opgezet in samenwerking met de Vereniging het Nederlandse Blindenwezen. Het aantal deelnemers zal afhankelijk van de resultaten van de proef geleidelijk worden uitgebreid.

Van het totaal aantal blinden in ons land kunnen er ongeveer 3.000 braille lezen. Onder hen zijn rond 1.000 rekeninghouders van de postgiro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.