+ Meer informatie

Dollar iets hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De Amerikaanse dollar is vandaag de handel op de Europese wisselmarkten begonnen met een iets hogere koers. In Amsterdam stond de munteenheid om 10.00 uur op ƒ 1,8940 na een slotkoers van ƒ 1,8925 gisteren.

De dollarhandel zag er zeer rustig uit. De handelaren wachten op de uitkomst van het beraad van de zeven grootste industrielanden (G-7). Deze bijeenkomst vindt plaats kort voor de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank in Bangkok.

De gering stijging van de dollarkoers had zich eerder op de dag al voorgedaan op de wisselmarkt van Tokio. Daar wist de dollar zich na vier dagen van koersdalingen iets te herstellen. De koersdalingen deden zich voor op grond van de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten weleens kan worden verlaagd. Gisteren kwam de dollarkoers in Tokio uit op het laagste peil in bijna acht maanden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.