+ Meer informatie

Thuistips

2 minuten leestijd

Beitswijzer
In het voorjaar komen velen tot de ontdekking dat de buitenboel nodig weer eens geschilderd moet worden. Even naar de verfwinkel om een bus beits en schilderen maar. Nee dus, vermaant Rambo. Deze fabrikant heeft een Beitswijzer samengesteld, die (gelukkig in het kort) veel informatie geeft over wat en hoe van het beitsen, soorten beits (van Rambo natuurlijk) en de voordelen van beits op acrylbasis boven gewone beits. Het grootste voordeel is voor het milieu: acrylbeits bevat geen terpentine. Verder is beits op acrylbais elastischer (handig bij temperatuurschommelingen) en heeft het minder last van afbraak door UVstralen (dus geeft het betere bescherming van het hout). Twee beitssoorten van Rambo zijn inmiddels op acrylbasis verkrijgbaar. Ook andere merken hebben deze stap trouwens gezet. De Beitswijzer is gratis verkrijgbaar in de winkel.

Graskanten
Een nieuwe variant op de elektrische (gras)strimmer: de Duostrimmer GL 585 van Black en Decker. Een pijlsnel ronddraaiende nylon draad houdt het gras zelfs op de moeilijkste plaatsen kort. Langs palen, hekken, muren, bielzen, enz. De nylon maaidraad werkt als een mes. Nieuw is dat deze strimmer ook voor de kantjes kan worden gebruikt. Door de kop van de machine een halve slag te draaien verandert de Duostrimmer in een graskantensnij der. De maaibreedte is 30 cm, de snij draad is 9 meter lang. De motor heeft een vermogen van 310 Watt en is uitgerust met een koolborstelsysteem dat bij overbelasting automatisch uitschakelt. Adviesprijs: 175 gulden. Informatie: Black & Decker, tel. 01608-82000 (dhr. Cox).

Hoeden
Naar aanleidng van de bespreking van het boek "Hoeden" in het vorige nummer berichtte een lezeres ons dat er in Temeuzen jaarlijks cursussen hoeden maken worden gegeven, in januari en in september. De cursus bestaat uit tien lessen. Meer informatie: mevr. Smet-Schoenmaker,tel.0115020502.

Terdege
Alle jaargangen van Terdege (ook de nummers die zijn verschenen toen het blad nog bijlage was van het Reformatorisch Dagblad) kunnen gratis afgehaald worden bij fam. B. Op't Hof, Iepenstraat 17 in Goes (Zuid). Tel. 0110015114.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.