+ Meer informatie

Veluwse boeren verenigen zich

1 minuut leestijd

UDDEL - Boeren uit de agrarische enclave Uddel-Elspeet richten binnenkort de Vereniging Agrarische Belangenbehartiging Enclave op.

De aanleiding voor de oprichting is de behandeling van de voor het gebied belangrijke reconstructiewet in de Provinciale Staten. Op initiatief van de Gelderse SGP-fractie is daarbij een voorlopig comité opgericht op 7 maart 2005.

Dit comité heeft inmiddels invloed gehad op de planuitwerking van het reconstructieplan. Zo kunnen de kalverhouderijbedrijven zich in het gebied blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd wordt er ook een impuls gegeven aan de ontwikkeling van de natuur.

Inmiddels hebben ook minister Veerman (LNV) en staatsecretaris van Geel (VROM) de uitwerking voor Uddel-Elspeet goedgekeurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.