+ Meer informatie

NUNSPEET

2 minuten leestijd

moest er gisteravond tijdens de raadsvergadering in Nunspeet aan te pas liomen om het college van B en ^ weer op één lijn te krijgen en aan alle verwarring een eind te maken. De verwarring was ontstaan door een beroepsclirift van J. Hoksberg tegen de weigering van B en W om een bouwvergunning te verlenen voor een woning op het perceel Zwolsewegje 64.

B en W handhaafden in hun voorstel de weigering. M. Verheijt : (PvdA) noemde deze beslissing „zakelijk en planologisch gezien geheel j juist". Maar volgens de PvdA'er hadj het geheel ook een „menselijke | kant". In 1984 had Hoksberg zijn vol-1 ledige medewerking gegeven aan f grondverkoop aan de gemeente. Wel f vroeg Hoksberg de gemeente hem een woning toe te wijzen als er op zijn voormalig stuk grond bejaarden- t

Aangezien de plannen bij de ge- ' meente niet bekend waren, vroeg Hoksberg in 1985 zelf te mogen bou- , wen. Dat leverde planologische bezwaren op. Medio 1987 leken de problemen opgelost. Hoksberg betrok I een bejaardenwoning aan het Prins f Willemerf, waar hij zelf om had gevraagd. Eind 1989 kwam hij terug op zijn beslissing. Hoksberg tekende beroep aan tegen de weigering van de I in 1985 aangevraagde bouwvergunflJ

Wethouder P. P. G. Gommers befc schouwde de hele zaak als afgesloteri in 1987. Wethouder R. Leusink vroeg de beslissing tot de volgende maand , aan te houden. Een schorsing van de vergadering bracht het college weer op één lijn. Gommers zegde toe op-' nieuw met Hoksberg om de tafel te gaan zitten. ?-.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.