+ Meer informatie

Groep probeert asielzoekers te bevrijden

1 minuut leestijd

SCHIPHOL - Actievoerders hebben gistermiddag tevergeefs geprobeerd asielzoekers te bevrijden uit het asielzoekerscentrum op Schiphol-Oost.

Gewapend met zagen en hamers togen ongeveer vijf actievoerders van het "Christelijk Liberaal Front" en de "Autonome Heidenen" met ladders naar het platje vóór de verblijfsruimten van de asielzoekers op de eerste verdieping. De marechaussee greep in, zodat geen asielzoeker kon ontsnappen. Aan de buitenkant van het asielzoekerscentrum werd enige schade aangericht. Zo vernielden actievoerders èn asielzoekers zelf enige spijlen en werd schade toegebracht aan de plexiglas-ramen. De actievoerders, die na de actie nog enige tijd voor het centrum protesteerden, zeggen het niet eens te zijn met het vreemdelingenbeleid in Nederland. „Wij menen dat het onrechtvaardig is om vluchtelingen op te sluiten omdat ze vreemdehngen zijn", aldus de actievoerders, van wie er ongeveer vijftig op de luchthaven aanwezig waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.