+ Meer informatie

Werkendam gaat voetveer runnen

Raad eens met b en w

1 minuut leestijd

WERKENDAM — De gemeenteraad heeft maandagavond besloten om het voetveer Werkehdam - Hardinxveld/Giessendam zelf als gemeente te gaan exploiteren. De huidige pachter was er per 1 januari jl. mee gestopt.

Er had zich wel een nieuwe pachter aangemeld, maar dan zou de gemeente minstens 40.000 gulden per jaar meer kwijt zijn geweest dan wanneer men de exploitatie zelf ter hand neemt.

De twee tijdelijk aangestelde veerlieden zullen nu in gemeentelijke dienst komen. In het voorstel van b en w werd er nog wel even op gewezen, dat de gemeente een flink bedrag zal moeten bijpassen. De kosten voor de gemeente worden geschat op 115.000 gulden, terwijl er in het jaar 1980 30.500 gulden aan veergelden binnen kwam- Evenwel was de raad unaniem van mening, dat het veer er moet blijven.

De heer Van de Heuvel fWD) vroeg b en w het veer aantrekkelijker te maken door het streekvervoer ér meer bij te betrekken. Volgens burgemeester C- D. van Oosten had dit weinig zin omdat er vele andere mogelijkheden zijn om naar Hardinxveld/Giessendam te reizen. De burgemeester zei verder, dat Hardinxveld/Giessendam bereid is vijftig procent in het exploitatietekort bij te dragen. Dit zal evenwel elk jaar apart worden bekeken. De WD had liever gezien, dat er voor de komende jaren een regeling schriftelijk was vastgelegd. Desondanks was iedereen het er mee eens, dat Werkendam zelf de veerdienst gaat runnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.