+ Meer informatie

Verdachte in zaak Dinxperlo aangehouden

1 minuut leestijd

NIJMEGEN - De rijkspolitie van het district Nijmegen heeft een 22-jarige inwoner van Dinxperlo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 15-jarig meisje uit die plaats in de nacht van 21 op 22 juli. Het meisje ligt nog steeds in een ziekenhuis in Nijmegen, waar zij lange tijd in coma heeft gelegen. Dat heeft een woordvoerder van de rijkspolitie gistermiddag bekendgemaakt.

Tegen de nu aangehouden man waren volgens de politiewoordvoerder al eerder verdenkingen gerezen. Er was toen echter geen grond om hem aan te houden. De officier van Justitie in het arrondissement Arnhem heeft nu besloten, in overleg met de leiding van het destijds geformeerde recherchebijstandsteam, toch tot aanhouding over te gaan.

Het 15-jarige meisje fietste in de bewuste nacht van een discotheek naar haar huis in de buurtschap De Heurne bij Dinxperlo. Op een bospad werd zij van de fiets getrokken en zwaar mishandeld. Zij werd de volgende morgen door een voorbijganger in een maïsveld gevonden. Twee weken later werd op dezelfde plek een jongen mishandeld, maar die zag kans de aanvaller van zich af te slaan. Het is niet bekend of de nu aangehouden 22-jarige ook van die mishandeling verdacht wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.