+ Meer informatie

Nederlandse bedrijven willen defensie-order

Belang voor werkgelegenheid

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Nederlandse industrie heeft de afgelopen weken in brieven aan de Tweede kamer nog eens het belang benadrukt van plaatsing bij het DAF-RSV consortium van een defensieorder van 841 pantserrupsvoertuigen.

De metaalunie, de organisa.tie van ondernemers in de metaalnijverheid, zegt in een brief aan de vaste Tweedekamercommissie voor Economische zaken dat het van vitaal belang is deze opdracht in Nederland te plaatsen via het consortium, aangezien het in totaal om 600 tot 800 arbeidsplaatsen gaat in de Nederlandse industrie tot het jaar 2000.

Daarbij komt dat de middelgrote en kleine bedrijven grote belangstelling voor het project tonen, „wat blijkt uit het feit dat op de twee insphrijfdagen van DAF-RSV in totaal 275 Nederlandse bedrijven op ruime schaal wensten te offreren".

De metaalunie vindt ook dat opdracht aan het consortium verre de voorkeur geniet boven compensatieopdrachten van een buitenlandse fabrikant, ,,aangezien een Nederlands samenwerkingsverband een betere garantie is voor een optimale inschakeling van Nederlandse middelgrote en kleine bedrijven, ook in kwalitatieve betekenis".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.