+ Meer informatie

Rijk kan tachtig miljoen besparen

Volgens Algemene Rekenkamer

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Volgens president drs. H. Peschar van de Algemene Rekenkamer staat op dit moment „keihard" vast dat het rijk tachtig miljoen gulden kan besparen. Als gevolg van het onderzoek door de Rekenkamer kan dat, hetzij door meer inkomsten, dan wel lagere uitgaven voor het rijk.

Peschar zei dat zaterdagmiddag voor de radio in het Trosprogramma Aktua extra. In de loop van misschien een reeks van jaren kan het best zijn dat door ons werk nog verdere besparingen of hogere uitgaven tot stand zullen komen. Maar dat hangt af van wat de regering op veel punten gaat doen, aldus de president van de Rekenkamer.

Onverantwoord
Vorige week kwam het jaarverslag 1980 van de Rekenkamer uit. Daarin kwam de kamer tot de conclusie dat het rijk per jaar miljarden niet verantwoord besteedt. Het zou volgens de president dan ook nuttig zijn als de Rekenkamer op bijvoorbeeld terreinen van de sociale uitkeringen en het bedrijfsleven (waar ze nu geen enkele bevoegdheid heeft) een soort controle zou kunnen uitoefenen. Dat moet echter bij wet worden geregeld. Het zou een nuttige aanvulling kunnen zijn op de controle-instanties die de sociale zekerheidssector en het bedrijfsleven nu zelf hebben, aldus Peschar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.