+ Meer informatie

Ongestoord

1 minuut leestijd

„Tot het volk dat naar Mijn naam niet genoemd was, heb Ik gezegd: Ziet, hier ben Ik; ziet, hier ben ik". Jesaja 65:1

Het eerste verschil is, dat het gezicht hetwelk wij hier van Christus hebben, maar een middellijk gezicht is, terwijl dat van de heiligen die boven zijn onmiddellijk is. Hier aanschouwen wij hem maar door het voorhangsel, door het duistere voorhangsel van plichten, ordinantiën, beloften en bedelingen.

O! doch ziet, boven zullen wij een onmiddellijk gezicht hebben. Daar zal niets tussen Christus en de ziel komen: daar zal een ongestoorde en onmiddellijke omhelzing van de zoon Gods zijn. Wij geloven dat zij die Hem door het voorhangsel gezien hebben, verlangend zullen uitzien naar dat onmiddellijke aanschouwen van Hem, wanneer de voorhangels, die tussen u en Christus zijn, gescheurd zullen zijn van boven tot beneden.

Ziet gij niet verlangend en zuchtend uit naar die dag, wanneer gij Hem in heerlijkheid zult aanschouwen?

Andrew Gray
(Elf predikaties op Avondmaalstijden)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.