+ Meer informatie

Slump moet boer schade vergoeden

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - De veevoerfabriek Slump BV uit Stroobos moet veehouder H. E. Waalkens uit Finsterwolde een bedrag betalen van 20.000 gulden als voorschot op de schade die de veehouder heeft geleden na zijn vee met lood besmet veevoer te hebben gevoerd. Dat heeft het Leeuwarder gerechtshof gisteren bepaald.

Het gerechtshof heeft hiermee het vonnis van de Groninger rechtbank vernietigd. Deze had de eis van Waalkens 4 januari verworpen. Waalkens is een van de ruim driehonderd veehouders uit Groningen en Friesland die schade leden doordat ze hun veevoer van Slump voerden dat besmet bleek te zijn met lood.

Het gerechtshof schrijft in zijn arrest te verwachten dat Slump aansprakelijk wordt gesteld voor de geleden schade. Ook stelt het hof dat Slump voor dergelijke aansprakelijkheden is verzekerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.