+ Meer informatie

Prinsjesdag '95

1 minuut leestijd

Op een mooie zomerdag in september werd het parlementaire jaar '95/'96 geopend. „Leden van de Staten-Generaal", sprak de Koningin in de Ridderzaal, het vaste begin van de Troonrede. Ze droeg een japon van Indiase goudlamé, waarvan het ontwerp is gebaseerd op Oosterse stoffen. Prinses Margriet vertoonde zich in aubergine cloquestof.
De Gouden Koets, de gala-glasberline, vele paarden, koetsiers en lakeien in uniform droegen hun steentje bij aan de jaarlijkse nostalgie van Prinsjesdag.

De Prins van Oranje was op 15 september aanwezig bij de tewaterlating van het motorschip Kroonborg, gebouwd in opdracht van Wagenborg Shipping, op de werf Ferus Smit in Westerbroek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.