+ Meer informatie

Lintje voor oud-burgemeester Ede

1 minuut leestijd

EDE/DEN HAAG (ANP) - Oud-burgemeester W. Blanken van Ede is benoemd tot Honorary Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE). Blanken kreeg de versierselen vanmiddag opgespeld door Colin Budd, ambassadeur van Engeland, in diens ambtswoning in Den Haag.

Blanken heeft de hoge Britse onderscheiding gekregen voor zijn inspanningen voor de jaarlijkse herdenking van de Operatie Market Garden in Ede. Market Garden was in september 1944 het startoffensief van de geallieerden om Nederland te bevrijden. Op de Ginkelse Heide in Ede landden duizenden Britse parachutisten, van wie er zeer velen omkwamen bij de jammerlijk mislukte poging om Arnhem in te nemen.

Blanken is vorig jaar met pensioen gegaan. In de dertien jaar dat hij burgemeester van Ede was heeft hij zijn gemeente steeds nadrukkelijker betrokken bij de zogeheten Airborneherdenkingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.