+ Meer informatie

Jong geleerd

2 minuten leestijd

Eric heeft in de zandtafelgespeeld. Juf vraagt of hij alles keurig op wil ruimen. Eric belooft: ,Ja hoor, ik ruim alles zo goed op dat er geen druppel zand meer op de grond ligt!"

Als het water kookt zegt Martine (3): „Mama, de thee doet praten."

Toen Martine hij oma was, zat het stuur van haar fietsje verkeerd gedraaid Ze riep: „ Oma kom eens, ik heb verkering!"

Joanke (2 1/2) zag eengrote boot en zei: „Een helebote groot!"

Joanke toen ze vier was aan tafel: „Is dat jonge kaas, mama?" Mama knikt. „Is dat dan geen meisjeskaas?", vraagt Joanke.

In een overvolle kerk loopt de hulpkoster heen en weer om iedereen een plaatsje te wijzen. Jeanet (8): „ Wat dat voor een man is, die loopt al een uur naar een plaatsje te zoeken ! "

Mama is „aan de lijn" en heeft bij de drogist een kuurdoos gehaald. De kinderen hebben medelijden met haar, dat ze zo weinig mag eten, vooral Henri (6). Als ze in het park een bordje zien: Honden aan de lijn, vraagt hij: „ O, moet die hond dan ook uit z'n doos eten?"

Marieke (S'/z) ziet een hond in de wei. „Mag Fokkie wel in de tuin van de koeien lopen?"

Barbecuen is een moeilijk woord. Het lijkt wel barbekoeien, denkt Marieke en ze vraagt: „ Gaat er dan een koe op?"

Tante voelt aan de buik van het konijn of er jonge konijntjes in zitten. Martine (S'/z) vindt dat maar vreemden vraagt: „Heeft hij ze dan opgegeten?"

Toen papa vroeg of Henri (3) ook een beetje pap wilde, was het antwoord: „Nee, véél!"

Henri heeft moeite met het verschil tussen iets en iemand. Als tussenoplossing heeft hij "ietsmand"gevonden, maar het kan ook gebeuren dat hij het iets of iemand gebruikt op de verkeerde manier. Zodat hij zijn tante eens wakker riep met: „ Tante, ik zie iemand hangen !"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.