+ Meer informatie

Brazilië zegt verdrag met VS toch op

Verwijdering met VS na 25 jaar

1 minuut leestijd

BRASILIA —- Brazilië heeft vrijdag haar 25 jaar oude defensieverdrag met de Verenigde Staten opgezegd.

Het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse ambassadeur in Brazilië John Crimmins vrijdagochtend ontboden om hem een nota te overhandigen, waarin hij van het besluit op de hoogte werd gesteld.

De Amerikaanse ambassade heeft in een verklaring gezegd dat Crimmins de Braziliaanse autoriteiten heeft meegedeeld dat hij het besluit zal overbrengen aan zijn regering. De ambassade weigerde verder commentaar te leveren.

De stap van de Braziliaanse regering komt een week nadat zij 50 miljoen dollar aan militaire hulp van de Verenigde Staten krachtig van de hand wees. De hulp was verbonden aan een onderzoek naar de situatie in Brazilië met betrekking tot de rechten van de mens, hetgeen door Brazilië een onaanvaardbare inmenging in zijn binnenlandse aangelegenheden werd genoemd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.